purwakanti. kata bersajak

Standar

GURU SWARA

1
Ana awan, ana pangan

2
Ngalah nangin oleh

3
sing salah kudu seleh

4
becik ketitik ala ketara

5
sing weweh bakal pikoleh

6
adigang adigung adiguna

7
inggih-inggih ora kepanggih

8
ciri wanci lelai ginawa mati

9
desa mawa cara negara mawa tata

10
witing tresna jalaran seka kulina

11
giri lungsi, jalma tan kena ingina

12
yen menang, aja njur sewenang wenang

13
ana bungah, ana susah iku wis lumrah

14
sing gelem ngalah, bakal luhur wekasane

15
yen krasa enak, aja njur lali anak, lali bojo, lali kanca

GURU SASTRA

1
tata titi titig tatag, tanggung tertib

2
aja dhemen memada, dhateng saphadhaning dumadi

3
taberi nastiti lan ngati-ati, mesthi bakal dadi

4
wong jejodohan kudu ngelingi : babat,bibit,bobot,bebet

5
ruruh,rereh,ririh ing wewarihipun, mrih reseping para muyarsi

6
ing ngarsa sung tuladha, ing madya mangun karya, tut wuri handayani

7
tarti tata-tata, ate metu turut ratan, diutus tuku tahu tempe dhuwite kertas telung atus

8
tindak tanduk lan tutur kang kalantur, tamtu katula-tula katali, bakal kacatur,katutuh,kapatuh, pan dadi awon

9
sluman slumun slamet, salamun nyemplung kali plung, slulup slelep-slelep oleh slepi isi klobot, njumbul bul klambine teles bles

10
kala kula kelas kalih, kula kilak kalo kalih kuli-kuli kula, kalo kula kéli, kali kilén kula, kalo kula kampul-kampul, kula kelap kelip kala-kala keling-keling

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s